Model Questions English (IBPS Clerk- 2016)

Model Questions English (IBPS Clerk- 2016)

Model Questions English (IBPS Clerk- 2016)

 

Directions (1-5): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank which best fits the meaning of the sentence as a whole. 

 

1. Forest department officials said that when the elephants were made to ________ from their trucks they went straight to the spot where they had been _________ during the camp.

(a) jump, killed

(b) alight, tied

(c) enter, hurt

(d) step, played

(e) exit, enjoyed

 

2. Excise officials seized pouches of whisky ______ a bus travelling _____ Maharashtra.

(a) from, to

(b) in, for

(c) for, towards

(d) inside, on

(e) through, till

 

 

3. Organisations ______ for the victims ____ the inhuman and unjust attitude of the government.

(a) fighting, applauded

(b) lobbying, supported

(c) working condemned

(d) stand, opposed

(e) trying, spoke

 

 

4. A collision between two buses ________six people dead, _______ the driver of one the buses.

(a) made, also

(b) left, including

(c) caused, combined

(d) resulted, except

(e) got, surpassing

 

 

5. The court ________ revenue authorities and PCB officials to  _______ teams and visit pharma units

(a) directed, form

(b) announced, arrange

(c) commanded display

(d) ruled, make

(e) told, carve

 

 


Directions (6 -10): Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below should replace the phrase given in bold in the following sentences to make the sentence grammatically meaningful and correct ? If the sentence is correct as it is and no correction is required, mark (e) i.e. ‘No correction required’ as the answer.

 

6. India has many laws for regulating to use of land in urban areas.

(a) regulated for using

(b) to regulate the use

(c) are regulating the use

(d) for regulating used

(e) No correction required

 

 

7. Mr Gates is a successful entrepreneur donated most of his wealth to charity.

(a) has donated most of

(b) donated mostly

(c) who has donated most of

(d) donates much of

(e) No correction required

 

 

8. We are unwilling to make any concession to their demands.

(a) not willing to take

(b) willingly given

(c) not willing in giving

(d) unwilling to take

(e) No correction required

 

 

9. Sudha was determined to get a better job, in pursuing higher studies.

(a) by pursuing higher

(b) in the pursuit of high

(c) pursuing higher

(d) to pursuit higher

(e) No correction required

 

 

10. The surface of the road has got severe damage during the heavy rains last week.

(a) getting severely damaged

(b) is been damaged severely

(c) has severe damage

(d) was severely damaged

(e) No correction required


Answer Key:

1. (b) 2. (a) 3. (c) 4. (b) 5. (a) 6. (b) 7. (c) 8. (e) 9. (a) 10. (d)

 

अपने सामान्य ज्ञान को बढाने हेतु पेज को लाईक करें—https://www.facebook.com/questionsea/?ref=aymt_homepage_panel

Follow us on Twitter : https://twitter.com/

Download the new version of App now : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.questionsea.android.questionsea&hl=en

 

Share with your friends




Latest Topics